Magtár környezettudatosan – biztosítsa napenergiával a termények épségét!

Magtár környezettudatosan – biztosítsa napenergiával a termények épségét!

Újra és újra bizonyossá válik, hogy nemcsak a háztartások fenntartását könnyítik meg a fotovoltaikus rendszerek, hanem a vállalkozásokét is.

Ez igaz az irodákra, műhelyekre, de akár egy mezőgazdasági létesítmény esetében is, hiszen mindenhol használnak áramot, így az üzemeltetési költségek mérséklésében nagyszerűen hasznosíthatók a napelemes rendszerek.

A gabonatermesztéshez is szükség van energiára, még akkor is, ha maga a termelési folyamat alapvetően földterületet, napsütést, vizet és persze időt igényel.

A teljes folyamat sok szakaszánál van szükség energiára, például a betakarításnál vagy tárolásnál is, amihez alapvetően magtárakat használnak.

De vajon hogyan lehet gazdaságosan üzemeltetni ilyen létesítményeket?

Erre adnak választ a megújuló energiaforrások, így a napenergia is!

Hosszú ideje okoz fejfájást a magtárolás kérdése

A gazdálkodás, illetve az „előre termelés” kérdése már akkor felvetődött, amikor az emberek elkezdtek letelepedni, és kialakultak a mezőgazdaság első lépései.

A gabonatermesztés egyértelműen sok problémára választ nyújtott.

Fontos volt, hogy a vadászat és a gyűjtögetés mellett létrejöjjön egy olyan biztos táplálék előállítási mód, amivel nagy mennyiségben lehet biztosítani az emberek ellátását.

Ebből kiindulva fejlődött tovább az elgondolás egészen odáig, hogy érdemes lenne többet termeszteni, hogy legyen tartalék arra az esetre, ha valami miatt élelmiszerhiány kezdene kialakulni.

Ez viszont felvetett néhány problémát a termény tárolással kapcsolatban:

  • a kártevők és a tolvajok miatt fontos, hogy zárt legyen,
  • viszont annak érdekében, hogy ne penészedjen vagy rohadjon a termés, muszáj szellőznie is,
  • valamint lényeges, hogy megfelelő nagyságúak legyenek a tárolók, hogy minél tovább kitartsanak a készletek.

És ezeket szem előtt tartva alakultak ki az azóta is használatban lévő gabonasilók és magtárak.

Hogyan képzeljünk el egy magtárolót?

Hogyan képzeljünk el egy magtárolót?

A gabonatárolására kialakított létesítmények fejlődése többlépcsős folyamat volt.

Először sok helyen egy kiépített, földbe süllyesztett veremben tárolták a gabonát, mivel több esetben száraz volt a talaj, és így a tűző naptól és a nedvességtől is védve voltak a magvak.

Az olyan csapadékosabb helyeken, mint Európa, más módszert kellett kitalálni főleg, hogy a talaj is más összetételű volt.

A föld fölötti, többnyire lábakon álló magtárak, gabonasilók ennek köszönhetően kezdtek el elterjedni, és ezzel az is, hogy a terménytároláshoz külön épületeket alkalmazzanak.

És ezt pontosan, hogyan is kell elképzelni?

Tulajdonképpen egy körülbelül klasszikus ház formájú magtárra kell gondolni, ami igaz, hogy a gazdaság részét képezi, de nagyrészt csak a termény tárolására alkalmazzák, legfeljebb minimális százalékát használják másra.

Tehát, szükség van világításra bennük, valamint a megfelelő szellőztetőrendszer is lényeges.

És itt már látható, hogy egy magtár fenntartásához is praktikus választás lehet egy napelemes rendszer alkalmazása.

Egy magtár tetejére is alkalmas lehet egy napelem rendszer

Egy magtár tetejére is alkalmas lehet egy napelem rendszer

Az egyik legnagyobb előnye a napelem rendszer alkalmazásának, hogy nagyon sok olyan hely van, ami alkalmas a telepítésére.

Vagyis, nemcsak lakóházakra, hanem tárolókra, melléképületekre, de akár esetünkben gabonasiló vagy magtár tetejére is.

Ha a magtár tetőszerkezete alkalmas rá, hogy paneleket lehessen rászerelni, valamint megfelelő a tájolás, illetve a dőlésszög, akkor minden adott ahhoz, hogy ne csak az épület belső részét, hanem a külső felületét is hasznosítani lehessen.

Egy ilyen befektetés azért is nagyon praktikus, mert így nemcsak magát a magtárat lehet ellátni a napelemekkel nyert energiával, hanem a gazdasághoz tartozó többi épületet is.

Ehhez persze szükség lesz arra, hogy a helyszíni felmérést követően megfelelően legyen megtervezve és kivitelezve a fotovoltaikus rendszer.

Amire mindenképp szükség van, az a megfelelő nagyságú felület, ami eleget tesz a napelem telepítés kritériumainak.

Fontos része a folyamatnak a felmérés, számolás

Fontos része a folyamatnak a felmérés, számolás

Akármilyen célra használja a megtermelt gabonát, a tároláshoz szükség van magtárra, az pedig energiát fogyaszt, amit egy napelem rendszerrel meg lehet termelni.

Valószínűleg az Önben is felmerült, hogy mi történik, hogyha több energiát termel a rendszer, mint amit felhasznál a magtár vagy a gazdaság, hiszen az jelenleg nem lehetséges, hogy eladja a szolgáltatónak.

Ettől azért nem kell tartani, mert egy magtár esetében nemcsak a délutáni-esti órákban van energiafelhasználás, hanem napközben is.

Ezáltal rendszeresen fel van használva a megtermelt energia, és kicsi az esélye, hogy teljesen feltöltődnek az akkumulátorok, és pocsékba megy az ezen felül begyűjtött napenergia.

A megfelelő mennyiségű energia kitermeléséhez elengedhetetlen a szakszerű helyszíni felmérés, hiszen az ott begyűjtött adatok alapján fogják megtervezni az Ön számára legideálisabb fotovoltaikus rendszert.

Válasszon korszerű technológiát magtárának energiaellátásához!

Válasszon korszerű technológiát magtárának energiaellátásához!

Az energiaárak ugrászszerű növekedése, illetve az egyéb gazdasági problémák következményei mind a lakosságot, mind a vállalkozókat sújtják.

Ahhoz, hogy ezt mérsékelni lehessen, alternatív megoldások felé kell fordulni, mint például a megújuló energiaforrások használata.

Jelenleg a legegyszerűbb, ha napelem rendszer segítségével napenergiát alkalmazunk, amivel minimálisra lehet csökkenteni a villanyszámlát.

Azt fontos tudni, hogy ez egy hosszútávú befektetés, tehát nem 1-2 év megtérülési idővel kell számolni, hanem jóval többel.

Viszont már a beüzemeléstől kezdve érzékelni lehet annak hatását, hogy a napenergiával nyert árammal üzemel jelen esetben a magtár és a gazdaság egyéb létesítménye.

Ha szeretné, hogy a vállalkozása környezetbarát módon működjön és közben csökkentse a kiadásait is, akkor egy napelem rendszer ideális választás lehet Önnek.

Amennyiben az Ön érdeklődését is felkeltette ez a lehetőség, töltse ki űrlapunkat, hogy minél előbb megkezdhesse a közös munkát az egyik partnerünkkel!

Ajánlatkérő űrlap

Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Asztalos műhely működtetése energiatudatosan, napelemmel

Többek között növekvő energiaárak is hatással vannak a vállalkozásokra, például az asztalos műhelyekre is. A napelem rendszer mindkettőre megoldás! Tudjon meg többet cikkünkből!

Asztalos műhely működtetése energiatudatosan, napelemmel


Vállalkozóként autószervizet üzemeltet, és aggódik a horrorba illő rezsi miatt? Válassza Ön is a napelem rendszert!

Egy autószerviz üzemeltetőjeként megunta, hogy bevételeit megnyirbálják az emelkedő rezsiszámlák? Ezen nem is csodálkozunk, de egy napelem rendszer segítséget jelenthet!

Alapozza meg autószervize jövőjét egy napelem rendszerrel!


A rezsi elégeti fémforgácsoló üzeme profitját? Tegyen ellene egy napelem rendszerrel!

Minden vállalkozást aggasztanak a drasztikusan növekedő rezsiköltségek, de akkor mit mondhatna egy fémforgácsoló üzem? Egy napelem rendszer segít ezt átvészelni!

Faragja le fémforgácsoló üzeme költségeit egy napelem rendszerrel!


Napelem rendszer fitnesz-, és edzőtermek részére – Ahol sok energiára van szükség, ott a napelem a megoldás

Minden vállalkozást aggasztanak a drasztikusan növekedő rezsiköltségek, de akkor mit mondhatna egy fémforgácsoló üzem? Egy napelem rendszer segít ezt átvészelni!

Napelem rendszer fitnesz-, és edzőtermek részére – Ahol sok energiára van szükség, ott a napelem a megoldás


Borban az igazság, napelemben a gazdagság – Napelemes rendszerek borászatok számára is

Egy napelem rendszer a kulcs borászata hosszútávon is hatékony energiafelhasználásához és ahhoz, hogy fenntartható gazdálkodássá váljon. Ez akár piaci előnyt is jelenthet!

Borban az igazság, napelemben a gazdagság – Napelemes rendszerek borászatok számára is


Magtár üzemeltetése napelem rendszerrel

A mezőgazdaságban is fontos, hogy alternatív energiát használjunk. Erre lehet megoldás a napenergia, akár a magtáraknál is. Olvassa el cikkünket és tudjon meg többet!

Magtár üzemeltetése napelem rendszerrel


Napelem rendszer pékségeknek: mentse meg vállalkozása profitját

A pékségek működtetése elképzelhetetlenül drágává vált az energiaárak növekedése miatt, de egy napelem rendszer telepítésével ez könnyedén kivédhetővé válhat az Ön számára!

Napelem rendszer pékségeknek: mentse meg vállalkozása profitját


A napelem rendszerek megmenthetik a szállodákat!

Kár lenne tagadni, hogy a mostani energiaárak olyan szintű nyomást gyakorolnak a szállodaiparra, amit valahogy mérsékelni kell. Ezért van szükség a napelem rendszerekre!

A napelem rendszerek megmenthetik a szállodákat!


Napelem rendszer vegyesboltoknak

Kisebb boltok és üzemek számára is költséghatékony megoldás a napelemes rendszerek használata. Ezen felül, fenntarthatóság szempontjából is ideális megoldásnak bizonyulnak.

Napelem rendszer vegyesboltoknak


Napelem rendszer éttermeknek

Pontosan tudjuk, hogy az éttermeknek is meggyűlik a baja a magas rezsiszámlák miatt, és csoda, ha nyereségesek tudnak maradni. Egy napelem rendszerrel ez már a múlté!

Napelem rendszer éttermeknek


Napelem rendszer sertéstelepeknek

Egy sertéstelep üzemeltetőjeként úgy érzi, hogy áthidalhatatlan problémát okoz az energiaárak feltörekvő trendje? Egy napelem rendszer képes orvosolni ezt a helyzetet!

Napelem rendszer sertéstelepeknek


Egy napelem rendszerrel megmentheti műanyag fröccsöntő üzemét a borzasztó rezsiáraktól!

Ha Ön egy műanyag fröccsöntő üzemnek az irányítója, valószínűleg Önnek is problémát jelentenek a megszaladó energiaárak. Egy napelem rendszerrel ennek véget vethet!

Napelem rendszer fröccsöntő üzemeknek


Ne a magas villanyszámlán lovagoljon! – Lovardáknak is remek megoldást kínál a napenergia

Napelemes rendszerekkel lovardája is felveheti a versenyt a növekvő energiaárak ellen! Tudja meg Ön is, milyen előnyökkel rendelkezik ez a megújuló energiaforrás!

Napelem rendszer lovardáknak


Napelemes rendszer hűtőházakra – spóroljon a költségeken napenergiával!

A hűtőházak fontos elemei főleg az élelmiszeriparnak, ám igen költséges lehet az üzemeltetésük. Azonban napelemekkel a számlák akár drasztikusan is lefaraghatóak!

Napelemes rendszer hűtőházakra


Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek – csökkentse kiadásait megújuló energiával!

A többi ipari tevékenységhez hasonlóan egy ruházati varróüzem is rengeteg elektromos energiát igényel. Csökkentse a költségeket napelemekkel! Elmondjuk, hogyan!

Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek


Napelem rendszer uszodára – a legjobb megoldás az ingadozó energiaárak idején

A gyorsan változó gazdasági helyzet egyre inkább megköveteli, hogy innovatív megoldásokban gondolkozzunk: a napelemes rendszer kincset érhet most egy uszoda számára!

Napelem rendszer uszodára