Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek – csökkentse kiadásait megújuló energiával!

Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek

A napelemes rendszerekben az az egyik legcsodálatosabb, hogy mennyire széles körben alkalmazhatóak akár magán, akár céges vagy ipari célokra – azaz ebben az esetben egy ruházati varróüzemnél is.

Elektromosságra ugyanis szinte mindenhez szükség van, kezdve a világításról a munkagépeken át egészen a titkárság irodájáig, mindenhol árammal működő eszközöket használunk.

És ez bizony alaposan meg is látszik az üzem rezsiköltségein, különösen a téli hónapokban, amikor egyrészt jóval több mesterséges fényre, másrészt fűtésre van szükség a zavartalan munkavégzéshez.

De ezt valószínűleg nem kell alaposabban ecsetelnünk az Ön számára, hiszen tisztában van vele.

Ám minderre megoldást, vagy legalábbis könnyítést jelenthet egy napelemes rendszer, mely leveszi az Ön válláról a fenntartási költségek egy részét – vagy akár az egészet is!

Érdekli, mit nyújthatnak varróüzeme számára a napelemek?

Engedje meg, hogy felvázoljuk, miért lehet ez az egyik legjobb befektetés, üzemfejlesztés!

Először is: miért érdemes napelemeket telepíttetni?

Ahogy említettük, a napelemes rendszerekre sokkal inkább érdemes beruházásként tekinteni, semmint költségként vagy hóbortként.

És mi egy okos beruházás legfőbb ismérve?

Hogy idővel megtérül, visszahozza az árát valamilyen formában, és onnantól kezdve hasznot termel.

Hasonlóképpen van ez az értékpapírok, részvények és ingatlanok esetén is: azért fektetünk beléjük pénzt, hogy később adott esetben drágábban adhassuk tovább, ezzel anyagi előnyre téve szert.

A napelemek kicsit másként működnek, hiszen nem szeretnénk a megtérülési időt követően eladni őket, itt a velük megtakarítható rezsiköltségeken keresztül jön vissza, amit beléjük invesztáltunk.

És (jó esetben) a napelem rendszert nem kell lecserélni, amint visszahozta az árát, hanem utána is ugyanúgy termeli számunkra az energiát, ezzel további kiadásoktól óvva meg minket!

Márpedig egy olcsóbban üzemeltethető üzemnél nemigen létezik csábítóbb érv, nem igaz?

De hogyan is működnek a napelemek?

De hogyan is működnek a napelemek?

Hogyan lehet képes egy napelemes rendszer annyi elektromosságot termelni, hogy az jelentősen csökkentse akár egy ruházati varróüzem költségeit is? – kérdezhetné.

És valóban, mindenképpen szót kell ejteni a napelemek működéséről is, hiszen így válik teljessé a kép, ráadásul miért fektetne bárki is olyasmibe, aminek nem érti a működését.

Nagyon röviden összefoglalva: a napelemek fotovoltaikus elven üzemelnek, azaz a napsugárzásból állítanak elő elektromos áramot.

  • A napelem cellákba érkező elektromágneses sugárzás elektronokat szabadít fel,
  • a cellák alatt található félvezető réteg ezeket az elektronokat a kábeleken keresztül egyenáram formájában az inverter felé továbbítja,
  • az inverter pedig általunk, jobban mondva az eszközeink által is használható váltakozó árammá alakítja azt,
  • végül pedig az azonnal fel nem használt energiát vagy továbbítja a hálózatba, vagy eltárolja az akkumulátorokban – a rendszer típusától függően.

Vagyis van egy eszközünk, ami képes a Nap kifogyhatatlan energiáját hasznosítani a számunkra!

Milyen típusú napelemes rendszerek léteznek?

Milyen típusú napelemes rendszerek léteznek?

Napelemes rendszerből nem csak egyféle létezik, hanem mindjárt három is, és az adott felhasználó igényeihez mérten érdemes kiválasztani közülük a megfelelőt.

A három különböző típus

  • a hálózatra visszatápláló,
  • a szigetüzemű,
  • és a hibrid napelem rendszer.

A lehetőségeket a 2022. októberi döntések nagyban befolyásolják

Közismert, hogy 2022. október 31-e után már nem lehet engedélyeztetni hálózatra visszatápláló napelem rendszert meghatározatlan ideig, ugyanis az elektromos közműhálózat egyrészt telítődött, másrészt korszerűtlenné vált.

Éppen ezért mindaddig, amíg a szükséges fejlesztések meg nem történnek, csak olyan napelem rendszert lehet engedélyeztetni és telepíttetni, amely kizárólag azonnali, helyi felhasználásra termel energiát.

Így tehát a szigetüzemű-szerű napelem rendszer vált gyakorlatilag az egyetlen lehetséges alternatívává, egyirányú (csak vételező) kapcsolattal a szolgáltatóhoz.

Járható útnak tekinthetjük ezt így?

Voltaképpen igen.

Hiszen arról az oldalról is meg lehet közelíteni a dolgot, hogy a működő, de csak azonnali felhasználásra termelő kiserőmű is csökkenti az energiaköltségeket, azaz amíg működik, Ön addig sem a szolgáltatótól vásárol áramot.

És minden megtakarított kilowattóra elektromosság csökkenti a költségeket.

Mekkora napelemes rendszer szükséges egy varróüzemhez?

Mekkora napelemes rendszer szükséges egy varróüzemhez?

Ez sajnos egy olyan kérdés, amire nem fogunk tudni Önnek egzakt választ adni.

Miért nem?

Azért, mert nincs olyan általános rendszer-összeállítás, olyan készlet, ami mindenkinek egyformán megfelelne, mi több, mindegyik az adott megrendelő igényeihez van tervezve, számos tényező figyelembevételével.

Éppen ezért azt, hogy az Ön varróüzeméhez mekkora rendszerre lenne szükség, befolyásolja, hogy

  • mekkora a havi/éves áramfogyasztás,
  • tervez-e bővítést a jövőben akár a rendszeren, akár az üzemen,
  • tervez-e esetleg a későbbiekben elektromos fűtésre átállni, ha még nem ilyet alkalmaz, stb.

Éppen ezért a folyamat egyik legfontosabb része a helyszíni felmérés, melyet az Ön árajánlatkérését követően a kivitelező cég szakemberei fognak elvégezni.

Ez rendszerint ingyenes, és csak ezután fogja Ön megkapni a végleges árajánlatát.

Megtérül vajon a befektetés?

Megtérül vajon a befektetés?

A szaldó elszámolás egyértelműen nagy előnye volt a napelem rendszereknek, amiben a többlettermelést el lehetett számolni a szolgáltatótól vételezett áram fejében.

Ez azonban (a dolgok jelen állása szerint) a múlté, és ha számításba vesszük a visszatápláló rendszerek korlátozását is, valóban felmerülhet a kérdés, hogy beszélhetünk-e még megtérülésről.

A helyzet az, hogy igen, ám hosszabb távon, nem 8-10 év alatt.

Azonban megfelelő méret- és teljesítményszámítás mellett, főleg a tavaszi-nyári időszakban még így is szemmel látható mértékben képes egy napelem rendszer lefaragni az Ön varróüzemének energiaköltségeiből!

És ahogyan azt korábban már kiemeltük, minden rezsiköltség, ami a PV rendszernek köszönhetően az Ön zsebében marad, hozzájárul a befektetés megtérüléséhez.

Váltson Ön is napelemekre ruházati varróüzemével!

Csábítóan hangzik egy alacsonyabb költségekkel üzemeltethető varroda, ami a korábbi villanyszámláknak csupán a töredékét generálja?

Ha igen, akkor a megvalósításához a napelemeken keresztül vezet az út!

Töltse ki és küldje el ajánlatkérő adatlapunkat, hogy regionális partnereink közül az Önhöz legközelebbi mielőbb felvehesse Önnel a kapcsolatot a további részletek megbeszéléséhez!

Spóroljon energiaköltségeket ruhaipari varróüzemével, váltson napelemes rendszerre mielőbb!

Ajánlatkérő űrlap

Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Asztalos műhely működtetése energiatudatosan, napelemmel

Többek között növekvő energiaárak is hatással vannak a vállalkozásokra, például az asztalos műhelyekre is. A napelem rendszer mindkettőre megoldás! Tudjon meg többet cikkünkből!

Asztalos műhely működtetése energiatudatosan, napelemmel


Vállalkozóként autószervizet üzemeltet, és aggódik a horrorba illő rezsi miatt? Válassza Ön is a napelem rendszert!

Egy autószerviz üzemeltetőjeként megunta, hogy bevételeit megnyirbálják az emelkedő rezsiszámlák? Ezen nem is csodálkozunk, de egy napelem rendszer segítséget jelenthet!

Alapozza meg autószervize jövőjét egy napelem rendszerrel!


A rezsi elégeti fémforgácsoló üzeme profitját? Tegyen ellene egy napelem rendszerrel!

Minden vállalkozást aggasztanak a drasztikusan növekedő rezsiköltségek, de akkor mit mondhatna egy fémforgácsoló üzem? Egy napelem rendszer segít ezt átvészelni!

Faragja le fémforgácsoló üzeme költségeit egy napelem rendszerrel!


Napelem rendszer fitnesz-, és edzőtermek részére – Ahol sok energiára van szükség, ott a napelem a megoldás

Minden vállalkozást aggasztanak a drasztikusan növekedő rezsiköltségek, de akkor mit mondhatna egy fémforgácsoló üzem? Egy napelem rendszer segít ezt átvészelni!

Napelem rendszer fitnesz-, és edzőtermek részére – Ahol sok energiára van szükség, ott a napelem a megoldás


Borban az igazság, napelemben a gazdagság – Napelemes rendszerek borászatok számára is

Egy napelem rendszer a kulcs borászata hosszútávon is hatékony energiafelhasználásához és ahhoz, hogy fenntartható gazdálkodássá váljon. Ez akár piaci előnyt is jelenthet!

Borban az igazság, napelemben a gazdagság – Napelemes rendszerek borászatok számára is


Magtár üzemeltetése napelem rendszerrel

A mezőgazdaságban is fontos, hogy alternatív energiát használjunk. Erre lehet megoldás a napenergia, akár a magtáraknál is. Olvassa el cikkünket és tudjon meg többet!

Magtár üzemeltetése napelem rendszerrel


Napelem rendszer pékségeknek: mentse meg vállalkozása profitját

A pékségek működtetése elképzelhetetlenül drágává vált az energiaárak növekedése miatt, de egy napelem rendszer telepítésével ez könnyedén kivédhetővé válhat az Ön számára!

Napelem rendszer pékségeknek: mentse meg vállalkozása profitját


A napelem rendszerek megmenthetik a szállodákat!

Kár lenne tagadni, hogy a mostani energiaárak olyan szintű nyomást gyakorolnak a szállodaiparra, amit valahogy mérsékelni kell. Ezért van szükség a napelem rendszerekre!

A napelem rendszerek megmenthetik a szállodákat!


Napelem rendszer vegyesboltoknak

Kisebb boltok és üzemek számára is költséghatékony megoldás a napelemes rendszerek használata. Ezen felül, fenntarthatóság szempontjából is ideális megoldásnak bizonyulnak.

Napelem rendszer vegyesboltoknak


Napelem rendszer éttermeknek

Pontosan tudjuk, hogy az éttermeknek is meggyűlik a baja a magas rezsiszámlák miatt, és csoda, ha nyereségesek tudnak maradni. Egy napelem rendszerrel ez már a múlté!

Napelem rendszer éttermeknek


Napelem rendszer sertéstelepeknek

Egy sertéstelep üzemeltetőjeként úgy érzi, hogy áthidalhatatlan problémát okoz az energiaárak feltörekvő trendje? Egy napelem rendszer képes orvosolni ezt a helyzetet!

Napelem rendszer sertéstelepeknek


Egy napelem rendszerrel megmentheti műanyag fröccsöntő üzemét a borzasztó rezsiáraktól!

Ha Ön egy műanyag fröccsöntő üzemnek az irányítója, valószínűleg Önnek is problémát jelentenek a megszaladó energiaárak. Egy napelem rendszerrel ennek véget vethet!

Napelem rendszer fröccsöntő üzemeknek


Ne a magas villanyszámlán lovagoljon! – Lovardáknak is remek megoldást kínál a napenergia

Napelemes rendszerekkel lovardája is felveheti a versenyt a növekvő energiaárak ellen! Tudja meg Ön is, milyen előnyökkel rendelkezik ez a megújuló energiaforrás!

Napelem rendszer lovardáknak


Napelemes rendszer hűtőházakra – spóroljon a költségeken napenergiával!

A hűtőházak fontos elemei főleg az élelmiszeriparnak, ám igen költséges lehet az üzemeltetésük. Azonban napelemekkel a számlák akár drasztikusan is lefaraghatóak!

Napelemes rendszer hűtőházakra


Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek – csökkentse kiadásait megújuló energiával!

A többi ipari tevékenységhez hasonlóan egy ruházati varróüzem is rengeteg elektromos energiát igényel. Csökkentse a költségeket napelemekkel! Elmondjuk, hogyan!

Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek


Napelem rendszer uszodára – a legjobb megoldás az ingadozó energiaárak idején

A gyorsan változó gazdasági helyzet egyre inkább megköveteli, hogy innovatív megoldásokban gondolkozzunk: a napelemes rendszer kincset érhet most egy uszoda számára!

Napelem rendszer uszodára