Napelem rendszer uszodára – a legjobb megoldás az ingadozó energiaárak idején

Napelem rendszer uszodára

Napelemes uszoda?

Ez már nem egy futurisztikus gondolat, sőt!

A különféle intézmények – beleértve az uszodákat és sportlétesítményeket is -, már egyre gyakrabban döntenek a megújuló energiaforrások mellett, méghozzá joggal, ugyanis a környezetvédelem mellett függetlenséget ad és rengeteget spórolhatnak vele.

Utóbbi két tényező különösen fontos napjainkban, amikor az energiaárak változását nehéz megjósolni előre, hiszen ez óriási nehézséget okozhat a költségvetés terén.

Vajon Ön mennyivel lenne most kedvezőbb helyzetben, ha napelemes rendszer biztosítaná az áramot?

Olvasson tovább, és kiderül!

Cikkünkben számba vesszük, hogyan könnyítheti meg a zöld energia – ezen belül is elsősorban a napelemes rendszer – az uszodák, sportintézmények működését.

Napelem adta előnyök – tekintsünk a témára objektíven

Napelem adta előnyök – tekintsünk a témára objektíven

Ahhoz, hogy a napelemekről őszintén beszélgethessünk, érdemes áttekinteni általánosságban is az előnyeiket.

  • Csökkenő kiadások: szinte már elcsépelt, mégis igaz, hogy a napelemekre inkább befektetésként érdemes tekinteni, mintsem kiadásként. Ennek oka, hogy a rendszer telepítését követően a megtermelt energia által jelentősen csökkennek a rezsiköltségek, és a redukált havi kiadásoknak köszönhetően néhány év alatt megtérül a telepítés költsége. Ezt követően gyakorlatilag önfenntartó lehet az intézmény elektromosság szempontjából.
  • Függetlenség: a jelenlegi helyzetben nem tudhatjuk, miként alakulnak majd az energiaárak az elkövetkező hetekben, hónapokban. Nem lenne kellemes a következő hónapban lehúzni a rolót, igaz? Sajnos minél nagyobb egy adott létesítmény, annál nagyobb költségemelkedést generál a legkisebb energiaár-emelkedés is, így mindenképp az a legbiztonságosabb, hogyha független energiatermelő rendszerrel rendelkezünk.
  • Környezetvédelem: ha hosszútávon gondolkozunk, a környezetvédelem mindenképpen kiemelt helyre kell, hogy kerüljön a prioritási listán. A napelemek károsanyag-kibocsátás nélkül képesek elektromos áramot előállítani, tehát használatukkal a bolygónk terhelése nélkül tarthatjuk fenn a megszokott szolgáltatási színvonalat.

Akár a fűtés is megoldható a napelemek segítségével

A napelemek a villanyszámla mellett a fűtésen is segítenek spórolni!

A modern eszközök (infrapanelek, elektromos radiátorok és hősugárzók, hűtő-fűtő klímaberendezések) által már rendkívül hatékony módon megoldható a fűtés, ami napelemes rendszerrel kombinálva még gazdaságossá is válik.

A magunk által megtermelt áramért nem kell fizetnünk, így rengeteg pénzt takaríthatunk meg, hogyha a gázzal működő készülékeket lecseréljük vagy kiegészítjük elektromos eszközökkel.

Spórolás napelemmel: a megmaradt pénzt ezer más projektre fordíthatja!

Spórolás napelemmel: a megmaradt pénzt ezer más projektre fordíthatja!

Az már önmagában hasznos lehet, hogy nem kell tartani az ingadozó költségek miatt, ám akkor is érdemes napelemben gondolkozni, hogyha éppen nem okoz gondot a fűtésszámla kifizetése.

Azzal, hogy nem kell fizetni a villanyszámlákat, egészen nagy összegeket spórolhatunk meg éves szinten, melyeket egészen változatos célokra fordíthatunk egy uszoda esetében:

  • költhetjük a szolgáltatások kibővítésére,
  • renoválásra, felújítási munkálatokra,
  • eszközbeszerzésre,
  • marketing célokra,
  • de akár még a dolgozók béremelésére, esetleg új munkaerő felvételére is fordítható.

Nem is gondolta volna, hogy egy napelemnek ennyi közvetett előnye lehet, igaz?

Zöld uszoda – nem a festék számít

Zöld uszoda – nem a festék számít

A környezetbarát megoldásokra már nem csak a Földnek, hanem a lakosságnak is egyre nagyobb az igénye: a „zöld” intézmények népszerűsége rohamosan nő, trenddé vált védeni a bolygót.

Gondoljon bele, mennyire népszerű lehet egy uszoda, mely a környezetvédelem úttörője a környéken!

A népszerűség mellett persze fontos megemlíteni, hogy egy uszodának rendkívül fontos szerepe van a példamutatásban is: minél több környezetkímélő megoldással találkoznak az emberek a közösségi terekben, annál nyitottabbak lesznek rá a privát életükben is.

Beszéljünk az anyagiakról, avagy lehetőségek egy napelem rendszer finanszírozására

Legyünk őszinték: egy fotovoltatikus rendszer kiépítése több tízmilliós tétel egy uszoda esetén, így egyáltalán nem csoda, hogyha nem fér bele a költségvetésbe egyik pillanatról a másikra.

Szerencsére léteznek már áthidaló megoldások, melyek között biztosan akad olyan, mely kivitelezhetővé teszi az Ön számára is ezt a projektet.

Mivel ezek folyamatosan változnak, így időtálló tanácsokat nehéz adni, de mindig érdemes szétnézni, hogy van-e éppen elérhető pályázati lehetőség, mely finanszírozza a napelemeket.

A sportlétesítmények korszerűsítését szolgáló állami támogatások gyakran támogatják a napelemes rendszerek kiépítését is, továbbá számos önkormányzat is patronálja a környezetbarát megoldásokat.

A fentebb említett lehetőségek között lehetnek teljes vagy részleges finanszírozási megoldások is, továbbá nulla százalékos hitelekre is volt már példa, melyek a piaci hitelektől jóval kedvezőbb feltételekkel hidalják át a pénzügyi nehézségeket.

Mint látható, érdemes lehet egy konzultációra sort keríteni partnereink szakértőjével, aki részletes tájékoztatást adhat az aktuális lehetőségekről, hiszen számos megoldás létezik a kezdeti költségek problémájának megoldására.

Napelem telepítés uszodára – könnyebb, mint gondolná!

Napelem telepítés uszodára – könnyebb, mint gondolná!

Szerencsére nem kell, hogy fájjon a feje a napelemek miatt: a telepítés kivitelezése a lehető legkönnyebb része a projektnek – legalábbis az Ön szempontjából biztosan.

A napelemes rendszer telepítés első lépése egy helyszíni szemle, melyben egy szakember felméri az igényeket, és ennek megfelelően megnézi, milyen adottságokkal rendelkezik a szóban forgó ingatlan.

Önnek ebben a lépésben annyi a feladata, hogy biztosítsa a szakembernek a megtekintés lehetőségét és készséggel válaszoljon a szükséges kérdésekre.

A rendszer megtervezéséhez a kiérkezett kollága ellenőrizni fogja a tetőszerkezet állapotát, dőlésszögét, az esetleges árnyékoló tényezőket, de adott esetben akár a földre történő telepítés lehetőségét is fontolóra veheti.

Az igények és fizikai adottságok összességéből születik majd meg az a napelem rendszer, mely képes előállítani annyi elektromos áramot, mely kiszolgálja egy uszoda energiaszükségletét.

A tervezés, kiépítés és beüzemelés teljes egésze a mi feladatunk, Önnek csak hátra kell dőlnie közben!

Napelem uszodákra – Önnek újdonság, számunkra viszont rutinfeladat!

Egy napelem rendszer megtervezése, kiépítése és üzembe helyezése nem kis feladat, főleg akkor, hogyha egy uszoda energiaellátásáról van szó.

Szerencsére nincs egyedül ebben a projektben: ahogy fentebb is említettük, szakembereink segítségére lesznek az első lépéstől a legutolsó simításokig!

Nincs más teendője, mint kitölteni az alábbi űrlapot.

Ezt követően a megyéjében illetékes partnerünk felveszi Önnel a kapcsolatot, és ezzel el is indulhat a villanyszámla-mentes jövő felé!

Ajánlatkérő űrlap

Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Asztalos műhely működtetése energiatudatosan, napelemmel

Többek között növekvő energiaárak is hatással vannak a vállalkozásokra, például az asztalos műhelyekre is. A napelem rendszer mindkettőre megoldás! Tudjon meg többet cikkünkből!

Asztalos műhely működtetése energiatudatosan, napelemmel


Vállalkozóként autószervizet üzemeltet, és aggódik a horrorba illő rezsi miatt? Válassza Ön is a napelem rendszert!

Egy autószerviz üzemeltetőjeként megunta, hogy bevételeit megnyirbálják az emelkedő rezsiszámlák? Ezen nem is csodálkozunk, de egy napelem rendszer segítséget jelenthet!

Alapozza meg autószervize jövőjét egy napelem rendszerrel!


A rezsi elégeti fémforgácsoló üzeme profitját? Tegyen ellene egy napelem rendszerrel!

Minden vállalkozást aggasztanak a drasztikusan növekedő rezsiköltségek, de akkor mit mondhatna egy fémforgácsoló üzem? Egy napelem rendszer segít ezt átvészelni!

Faragja le fémforgácsoló üzeme költségeit egy napelem rendszerrel!


Napelem rendszer fitnesz-, és edzőtermek részére – Ahol sok energiára van szükség, ott a napelem a megoldás

Minden vállalkozást aggasztanak a drasztikusan növekedő rezsiköltségek, de akkor mit mondhatna egy fémforgácsoló üzem? Egy napelem rendszer segít ezt átvészelni!

Napelem rendszer fitnesz-, és edzőtermek részére – Ahol sok energiára van szükség, ott a napelem a megoldás


Borban az igazság, napelemben a gazdagság – Napelemes rendszerek borászatok számára is

Egy napelem rendszer a kulcs borászata hosszútávon is hatékony energiafelhasználásához és ahhoz, hogy fenntartható gazdálkodássá váljon. Ez akár piaci előnyt is jelenthet!

Borban az igazság, napelemben a gazdagság – Napelemes rendszerek borászatok számára is


Magtár üzemeltetése napelem rendszerrel

A mezőgazdaságban is fontos, hogy alternatív energiát használjunk. Erre lehet megoldás a napenergia, akár a magtáraknál is. Olvassa el cikkünket és tudjon meg többet!

Magtár üzemeltetése napelem rendszerrel


Napelem rendszer pékségeknek: mentse meg vállalkozása profitját

A pékségek működtetése elképzelhetetlenül drágává vált az energiaárak növekedése miatt, de egy napelem rendszer telepítésével ez könnyedén kivédhetővé válhat az Ön számára!

Napelem rendszer pékségeknek: mentse meg vállalkozása profitját


A napelem rendszerek megmenthetik a szállodákat!

Kár lenne tagadni, hogy a mostani energiaárak olyan szintű nyomást gyakorolnak a szállodaiparra, amit valahogy mérsékelni kell. Ezért van szükség a napelem rendszerekre!

A napelem rendszerek megmenthetik a szállodákat!


Napelem rendszer vegyesboltoknak

Kisebb boltok és üzemek számára is költséghatékony megoldás a napelemes rendszerek használata. Ezen felül, fenntarthatóság szempontjából is ideális megoldásnak bizonyulnak.

Napelem rendszer vegyesboltoknak


Napelem rendszer éttermeknek

Pontosan tudjuk, hogy az éttermeknek is meggyűlik a baja a magas rezsiszámlák miatt, és csoda, ha nyereségesek tudnak maradni. Egy napelem rendszerrel ez már a múlté!

Napelem rendszer éttermeknek


Napelem rendszer sertéstelepeknek

Egy sertéstelep üzemeltetőjeként úgy érzi, hogy áthidalhatatlan problémát okoz az energiaárak feltörekvő trendje? Egy napelem rendszer képes orvosolni ezt a helyzetet!

Napelem rendszer sertéstelepeknek


Egy napelem rendszerrel megmentheti műanyag fröccsöntő üzemét a borzasztó rezsiáraktól!

Ha Ön egy műanyag fröccsöntő üzemnek az irányítója, valószínűleg Önnek is problémát jelentenek a megszaladó energiaárak. Egy napelem rendszerrel ennek véget vethet!

Napelem rendszer fröccsöntő üzemeknek


Ne a magas villanyszámlán lovagoljon! – Lovardáknak is remek megoldást kínál a napenergia

Napelemes rendszerekkel lovardája is felveheti a versenyt a növekvő energiaárak ellen! Tudja meg Ön is, milyen előnyökkel rendelkezik ez a megújuló energiaforrás!

Napelem rendszer lovardáknak


Napelemes rendszer hűtőházakra – spóroljon a költségeken napenergiával!

A hűtőházak fontos elemei főleg az élelmiszeriparnak, ám igen költséges lehet az üzemeltetésük. Azonban napelemekkel a számlák akár drasztikusan is lefaraghatóak!

Napelemes rendszer hűtőházakra


Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek – csökkentse kiadásait megújuló energiával!

A többi ipari tevékenységhez hasonlóan egy ruházati varróüzem is rengeteg elektromos energiát igényel. Csökkentse a költségeket napelemekkel! Elmondjuk, hogyan!

Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek


Napelem rendszer uszodára – a legjobb megoldás az ingadozó energiaárak idején

A gyorsan változó gazdasági helyzet egyre inkább megköveteli, hogy innovatív megoldásokban gondolkozzunk: a napelemes rendszer kincset érhet most egy uszoda számára!

Napelem rendszer uszodára