Napelemes rendszer hűtőházakra – spóroljon a költségeken napenergiával!

Napelemes rendszer hűtőházakra – spóroljon a költségeken napenergiával!

Energiaellátásra mindenkinek szüksége van, de azért valljuk be, léteznek munkakörök, tevékenységek, melyek kiemelten nagy igényeket támasztanak.

Utóbbi csoportba tartoznak az olyan ipari tevékenységek, melyek 0-24-es áramellátásra szorulnak, mivel nem lehet szünetet tartani, a gépeknek folyamatosan menniük kell.

A hűtőházak kitűnő példát szolgáltatnak erre, hiszen a bennük tárolt anyagok, élelmiszerek csak úgy kezelhetőek és értékesíthetőek, ha folyamatosan alacsony hőmérsékleten vannak tartva.

Egy tartósabb áramszünet akár milliós károkat is okozhat, figyelembe véve a szigorú élelmiszerbiztonsági előírásokat – ezt pedig egyetlen vállalkozás sem engedheti meg magának.

Azonban a folyamatos és nagy mennyiségű fogyasztás horribilis költségekkel jár, de ezt valószínűleg Ön is tudja.

Ellenben arra gondolt már, hogy villanyszámláját akár jelentős mértékben is csökkentheti?

Napelemes rendszerrel mindez igenis elérhető!

Mire képesek a napelemek?

Ha Ön esetleg nem ismerős a témában, és kíváncsi rá, hogyan is működnek a napelemek, és mire vagyunk velük képesek, most örömmel összefoglaljuk röviden!

Dióhéjban úgy lehetne megfogalmazni, hogy a napelemek fotovoltaikus, azaz fényelektromos elven működnek, ám ez részigazság.

Valójában a napelem cellák a nap elektromágneses sugárzásából fejlesztenek először egyenáramot, amit az inverter váltakozó árammá alakít, melyet már az eszközeink is tudnak hasznosítani.

A termelés mennyisége a napelem táblák méretétől, cellaszámától, a cellák kristályszerkezetétől és persze minőségétől függ – léteznek egészen kicsitől hatalmasig számtalan különböző méretben és teljesítményben.

A napelemes rendszer névleges teljesítménye a napelemek teljesítményének összege, azaz egy 10 kWp-es rendszer ideális körülmények között 10 000 Watt energiát képes óránként termelni.

Muszáj hozzátenni, hogy ezt a termelést legfeljebb laboratóriumi körülmények között érné el, de lehetséges.

Mi történik a megtermelt energiával?

Mi történik a megtermelt energiával?

A napelem táblák által megtermelt elektromosság sorsa az adott rendszer típusától függ.

Három fajta napelemes rendszert különböztetünk meg: hálózatra visszatáplálót, hibridet és szigetüzeműt.

  • A hálózatra visszatápláló rendszer a legnépszerűbb, főként a lakosság körében; ennek a lényege, hogy a fejlesztett, de fel nem használt energia a kétirányú mérőórán keresztül a központi elektromos hálózatba táplálódik, amikor pedig termelési szünet van, akkor onnan vételez hálózati áramot.
  • A hibrid rendszer hasonlóképpen működik, ám ebben az esetben akkumulátorok is be vannak iktatva; amikor az energiatároló egységek megtelnek, akkor indul a hálózatba táplálás, illetve amikor lemerülnek a feltöltött energiatárolók, onnantól kezdve vételez hálózati energiát.
  • A szigetüzemű rendszernek az előző kettővel ellentétben nincs hálózati kapcsolata, csak és kizárólag akkumulátorokra támaszkodik; a rendszer csak az akkumulátorokat tölti, és csak onnan vételez, ha már nincs termelés.

Mindhárom típus rendelkezik pozitív és negatív tulajdonságokkal egyaránt, attól függően, hogy mik a leendő tulajdonos szándékai, milyen területen kívánja a rendszerét alkalmazni.

Egy hűtőház számára milyen napelemes rendszer a legjobb választás?

Egy hűtőház számára milyen napelemes rendszer a legjobb választás?

Ahogy azt korábban már érintettük, egy hűtőház azért különleges eset, mert valóban folyamatos energia-utánpótlást igényel, nem fér bele egy akár fél napig tartó áramszünet sem.

Ebből a szempontból nézve a legideálisabb választás talán egy hibrid napelemes rendszer lenne, több okból is:

  • a hibrid rendszer nagyobb függetlenséget biztosít az akkumulátorok révén a szolgáltatótól,
  • de emellett a tárolók lemerülése után is van lehetőség hálózati áramot vételezni.

Vagyis még ha történik is egy több órán át tartó szünet, ami alatt egy visszatápláló rendszer sem működőképes, a hibrid továbbra is képes energiával ellátni a hűtőgépeket.

Ez pedig, valljuk be, nem hátrány, ha több millió forintnyi hűteni való árut kell megőriznünk, állandó hőmérsékleten.

A 2022. októberi szabályozások is eldöntötték a kérdést

Immáron köztudomású, hogy az államigazgatás döntése értelmében 2022. október 31-e után már nem lehetséges hálózatra visszatápláló napelem rendszerre engedélyt szerezni, ugyanis az elektromos hálózat elavult és túltelített.

A stop egészen addig érvényben lesz, amíg el nem végzik a szükséges fejlesztéseket, és addig csak olyan PV rendszer építtethető, ami nem táplál vissza energiát a szolgáltatói hálózatba.

Tehát ha Ön fontolgatja a napelemeket, akkor jelenleg egy út járható: olyan kiserőművet kell terveztetni és kiviteleztetni, ami kizárólag helyi, azonnali felhasználásra termel, netán akkumulátorokat tölt.

Vagyis egy hűtőház számára még mindig jó befektetés lehet, tekintve, hogy amíg napos idő van, addig a létesítmény napelemek segítségével képes lesz megtermelni saját energiaigényét, utána pedig a korábban megszokott módon vételez hálózati elektromosságot.

És minden megspórolt kilowattóra áram ára Önnél maradhat, akár további fejlesztésekre is!

Mennyibe kerülne a napelemes rendszer egy hűtőházra?

Mennyibe kerülne a napelemes rendszer egy hűtőházra?

Elérkeztünk egy olyan sarkalatos kérdéshez, mely valószínűleg Önt is foglalkoztatja: mekkora befektetést jelentene egy hűtőházat napelemesíteni?

Mi is tudjuk, mennyire fontos szempont ez, azonban sajnos így nem fogunk tudni semmi konkrétumot leírni, előre megadni.

Miért nem?

Mert minden napelemes rendszert egyedi igényekre szabva terveznek meg, legfőként a fogyasztás és a rendelkezésre álló terület alapján.

Tehát ahhoz számolja ki a szakember a napelem panelek számát és teljesítményét, hogy Ön mennyi áramot fogyaszt egy hónapban/évben, illetve mennyi fér el belőlük a tetőre, már ha így elhelyezett napelemeket szeretne.

Egy jól megtervezett napelemes rendszer visszahozhatja az árát!

Egy jól megtervezett napelemes rendszer visszahozhatja az árát!

Nem véletlenül említettük a napelemes rendszert befektetésként, hiszen maximális mértékben erről van szó, nem kiadásról!

Ugyanis minden megtakarított kilowattóra áram ára az Ön zsebében marad, így sokkal hasznosabb helyet is találhat neki, például további fejlesztésekhez!

És még ha a dolgok jelen állása szerint a szaldós elszámolás többé nem opció, egy vissza nem tápláló rendszernél soha nem is lett volna az.

Napos órákban a rendszer termelésének köszönhetően a villanyóra pihenhet, Ön pedig tudhatja, hogy ilyenkor nem hízik a rezsiszámla, ennyivel is kevesebbet kell majd az elszámoláskor kifizetnie.

Ám ehhez gondos számolásra, precíz tervezésre és kifogástalan kivitelezésre van szükség, ebben lehet nagy segítségére egy megbízható napelemes cég!

És mivel egy ilyen rendszer (bizonyos elemek időnkénti kicserélésével persze) akár 40-50 évig is működhet, Ön nagy valószínűséggel igen hosszú távra talált megoldást az energiaellátásra!

Kérje személyre szabott árajánlatát akár már ma!

Megtetszett Önnek a gondolat, hogy hűtőházát napenergiával lássa el, és ezzel rengeteg áramköltséget megspóroljon?

Akkor nincs más dolga, mint a megfelelő adatok megadásával kitölteni ajánlatkérő adatlapunkat, és elküldeni nekünk!

Regionális partnereink csak a lehetőségre várnak, hogy Önnel is kapcsolatba léphessenek, és elküldhessék Önnek előzetes árajánlatát, valamint, hogy felvegyék Önnel a kapcsolatot a további részletek megbeszéléséhez!

Vegyen új irányt cégével, üzemeltesse hűtőházát napelemek segítségével!

Ajánlatkérő űrlap

Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Asztalos műhely működtetése energiatudatosan, napelemmel

Többek között növekvő energiaárak is hatással vannak a vállalkozásokra, például az asztalos műhelyekre is. A napelem rendszer mindkettőre megoldás! Tudjon meg többet cikkünkből!

Asztalos műhely működtetése energiatudatosan, napelemmel


Vállalkozóként autószervizet üzemeltet, és aggódik a horrorba illő rezsi miatt? Válassza Ön is a napelem rendszert!

Egy autószerviz üzemeltetőjeként megunta, hogy bevételeit megnyirbálják az emelkedő rezsiszámlák? Ezen nem is csodálkozunk, de egy napelem rendszer segítséget jelenthet!

Alapozza meg autószervize jövőjét egy napelem rendszerrel!


A rezsi elégeti fémforgácsoló üzeme profitját? Tegyen ellene egy napelem rendszerrel!

Minden vállalkozást aggasztanak a drasztikusan növekedő rezsiköltségek, de akkor mit mondhatna egy fémforgácsoló üzem? Egy napelem rendszer segít ezt átvészelni!

Faragja le fémforgácsoló üzeme költségeit egy napelem rendszerrel!


Napelem rendszer fitnesz-, és edzőtermek részére – Ahol sok energiára van szükség, ott a napelem a megoldás

Minden vállalkozást aggasztanak a drasztikusan növekedő rezsiköltségek, de akkor mit mondhatna egy fémforgácsoló üzem? Egy napelem rendszer segít ezt átvészelni!

Napelem rendszer fitnesz-, és edzőtermek részére – Ahol sok energiára van szükség, ott a napelem a megoldás


Borban az igazság, napelemben a gazdagság – Napelemes rendszerek borászatok számára is

Egy napelem rendszer a kulcs borászata hosszútávon is hatékony energiafelhasználásához és ahhoz, hogy fenntartható gazdálkodássá váljon. Ez akár piaci előnyt is jelenthet!

Borban az igazság, napelemben a gazdagság – Napelemes rendszerek borászatok számára is


Magtár üzemeltetése napelem rendszerrel

A mezőgazdaságban is fontos, hogy alternatív energiát használjunk. Erre lehet megoldás a napenergia, akár a magtáraknál is. Olvassa el cikkünket és tudjon meg többet!

Magtár üzemeltetése napelem rendszerrel


Napelem rendszer pékségeknek: mentse meg vállalkozása profitját

A pékségek működtetése elképzelhetetlenül drágává vált az energiaárak növekedése miatt, de egy napelem rendszer telepítésével ez könnyedén kivédhetővé válhat az Ön számára!

Napelem rendszer pékségeknek: mentse meg vállalkozása profitját


A napelem rendszerek megmenthetik a szállodákat!

Kár lenne tagadni, hogy a mostani energiaárak olyan szintű nyomást gyakorolnak a szállodaiparra, amit valahogy mérsékelni kell. Ezért van szükség a napelem rendszerekre!

A napelem rendszerek megmenthetik a szállodákat!


Napelem rendszer vegyesboltoknak

Kisebb boltok és üzemek számára is költséghatékony megoldás a napelemes rendszerek használata. Ezen felül, fenntarthatóság szempontjából is ideális megoldásnak bizonyulnak.

Napelem rendszer vegyesboltoknak


Napelem rendszer éttermeknek

Pontosan tudjuk, hogy az éttermeknek is meggyűlik a baja a magas rezsiszámlák miatt, és csoda, ha nyereségesek tudnak maradni. Egy napelem rendszerrel ez már a múlté!

Napelem rendszer éttermeknek


Napelem rendszer sertéstelepeknek

Egy sertéstelep üzemeltetőjeként úgy érzi, hogy áthidalhatatlan problémát okoz az energiaárak feltörekvő trendje? Egy napelem rendszer képes orvosolni ezt a helyzetet!

Napelem rendszer sertéstelepeknek


Egy napelem rendszerrel megmentheti műanyag fröccsöntő üzemét a borzasztó rezsiáraktól!

Ha Ön egy műanyag fröccsöntő üzemnek az irányítója, valószínűleg Önnek is problémát jelentenek a megszaladó energiaárak. Egy napelem rendszerrel ennek véget vethet!

Napelem rendszer fröccsöntő üzemeknek


Ne a magas villanyszámlán lovagoljon! – Lovardáknak is remek megoldást kínál a napenergia

Napelemes rendszerekkel lovardája is felveheti a versenyt a növekvő energiaárak ellen! Tudja meg Ön is, milyen előnyökkel rendelkezik ez a megújuló energiaforrás!

Napelem rendszer lovardáknak


Napelemes rendszer hűtőházakra – spóroljon a költségeken napenergiával!

A hűtőházak fontos elemei főleg az élelmiszeriparnak, ám igen költséges lehet az üzemeltetésük. Azonban napelemekkel a számlák akár drasztikusan is lefaraghatóak!

Napelemes rendszer hűtőházakra


Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek – csökkentse kiadásait megújuló energiával!

A többi ipari tevékenységhez hasonlóan egy ruházati varróüzem is rengeteg elektromos energiát igényel. Csökkentse a költségeket napelemekkel! Elmondjuk, hogyan!

Napelem rendszer ruházati varróüzemeknek


Napelem rendszer uszodára – a legjobb megoldás az ingadozó energiaárak idején

A gyorsan változó gazdasági helyzet egyre inkább megköveteli, hogy innovatív megoldásokban gondolkozzunk: a napelemes rendszer kincset érhet most egy uszoda számára!

Napelem rendszer uszodára