12 kW-os napelem rendszer ár – Ön is látni fogja, hogy megéri!

12 kW-os napelem rendszer ár

A napelem rendszer telepítését megelőzően a kivitelező cég (az egyik partnerünk) elvégez egy helyszíni felmérést, ami alapján meghatározza a legjobb árajánlatot Önnek.

És hogy miért van szükség a helyszíni felmérésre?

Egyrészt nem minden tető alkalmas arra, hogy fotovoltaikus rendszert telepítsenek rá, tehát meg kell vizsgálni, hogy a szerkezet terhelhető-e a panelek súlyával.

Ezenkívül még van három fontos jellemző, amely nagyban befolyásolhatja a napelem rendszer teljesítményét, ezért figyelembe kell venni őket a telepítésnél.

Ez a tető dőlésszöge, az épület tájolása és az esetleges árnyékoló tényezők.

A tető dőlésszöge ideális esetben 25-45°, a tájolás pedig Magyarországon többnyire dél-keleti, dél-nyugati irányba a legjobb, évszaktól függetlenül.

Illetve, ami elsőre talán nem feltétlenül tűnik fontos tényezőnek, azok a fák és épületek, amelyek a napelemmel felszerelni kívánt ingatlan környezetében vannak.

Pedig ezeket is figyelembe kell venni, hiszen a panelekre vetülő árnyék nagyban befolyásolhatja a napelem rendszer teljesítményét.

Milyen költségei vannak egy 12 kW-os napelem rendszernek?

Beruházni egy napelem rendszerbe valóban nagy döntés, ezért természetes, hogy mindenkit érdekel az anyagi vonzata, ezért egy 12 kW napelem rendszeren keresztül bemutatjuk, hogy nagyjából mire lehet számítani.

Azt mindenképp ki kell emelni, hogy minden ügyfél számára személyre szabott árajánlat készül tekintve, hogy az igényei, körülményei is egyediek.

Egy 12 kW teljesítményű fotovoltaikus rendszer esetében 4.100.000 – 6.000.000 Ft körüli értékre kell számítani.

Egyértelműen észrevehető, hogy jelentős az áringadozás, és ennek oka, hogy a költségeket nagyban befolyásolja, hogy milyen típusú invertert és napelemeket választunk, illetve van-e napelem optimalizátor a rendszerhez.

Mit is kapunk ezért az összegért?

Az előbbi összeg az alábbi tételeket tartalmazza:

  • a napelem paneleket,
  • a rendszer talán legfontosabb részét, az invertert, amely a panelek által begyűjtött napenergiát átalakítja váltakozó árammá, amivel az elektromos eszközeink működnek,
  • a tartószerkezetet, amelyre felszerelik a napelem paneleket,
  • a szükséges kábeleket,
  • és a kivitelezés, telepítés költségeit.

A költségektől azért sem kell tartani, mivel folyamatosan hirdetnek pályázatokat, amelyekkel támogatást lehet igényelni napelem rendszerre.

A megfelelő inverter és napelem rendszer kiválasztásához, át kell azt is gondolni, hogy a jövőben a háztartásban lévő elektromos fogyasztók száma fog-e növekedni (például klíma vagy elektromos autó által).

Ezt azért fontos előre megtervezni, mert ha a napelem tervezésnél már tudjuk, hogy ilyen fejlesztéseket szeretnénk majd eszközölni, akkor talán érdemes eleve egy nagyobb teljesítményű invertert vásárolni, mert utólag bővíteni sokszor költségesebb lehet.

A 12 kW-os napelem rendszer akár Önnek is megoldás lehet!

A 12 kW-os napelem rendszer akár Önnek is megoldás lehet!

Ha szeretné, hogy egy környezetbarát rendszer biztosítsa a háztartás energiaellátását, beleértve akár az elektromos fűtésrendszert is, akkor a napelem rendszer pont Önnek való!

A napenergia használatával könnyedén minimalizálhatja a villanyszámláit, és nem lesz teljesen kiszolgáltatva az áramszolgáltatónak.

Attól sem kell tartania, hogy esetleg áram nélkül maradna néhány felhősebb nap után, mivel kapcsolatban marad a szolgáltatóval, így amikor szükséges, tud áramot vételezni.

Hogyha az Ön érdeklődését is felkeltette ez a lehetőség, akkor töltse ki űrlapunkat, hogy kivitelező partnerünk minél előbb felvehesse Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

3 kW-os napelem rendszer árak

Napelem telepítésén dolgozik? Ha igen, akkor mindenképpen olvassa el cikkünket, melyben megmutatjuk, mennyibe kerül a 3 kW-os rendszer, és mik befolyásolják az árat!

3 kW-os napelem rendszer árak


4 kW napelem rendszer árak – ezek a befolyásoló tényezői

4 kW-os napelem rendszer telepítésén gondolkozik? Tudja, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie az épületnek ahhoz, hogy ez kivitelezhető legyen?

4 kW napelem rendszer árak – ezek a befolyásoló tényezői


Mitől függ egy 5 kW-os napelem rendszer ára?

Vajon mennyire magas egy 5 kW-os napelem rendszer ára? És mik azok a tényezők, amik érdemben befolyásolhatják ezt az árat? Kattintson, ha Ön is ekkorában gondolkodik!

Mitől függ egy 5 kW-os napelem rendszer ára?


Egy 6 kW-os napelem rendszer ára – és amiből összeáll!

Mennyi lehet egy 6 kW-os napelem rendszer ára, és mi mindenre lehet jó egy ilyen méretű összeállítás? Ha Önt is érdekli, akkor olvasson tovább, ugyanis ennek járunk utána!

Egy 6 kW-os napelem rendszer ára – és amiből összeáll!


7 kW-os napelem rendszer árak: mennyi az annyi?

Megfelelő a 7 kW-os napelem rendszer a háztartásomhoz? Milyen költségekkel jár a telepítése? Egyáltalán, mitől függ, hogy mekkora napelem rendszert érdemes építeni?

7 kW-os napelem rendszer árak: mennyi az annyi?


8 kW-os napelem rendszer árak – mi alapján állítják össze az árajánlatot?

Mi történik a napelem rendszer telepítését megelőző ingyenes felmérésen? Nagyjából milyen költségekkel kell számolni egy 8 kW-os berendezésnél? Cikkünkből mindezekre választ kaphat!

8 kW-os napelem rendszer árak


10 kW-os napelem rendszer árak

10 kW-os napelem rendszer: biztosan ekkorára van szükségem? És ha igen, mennyibe fog kerülni? Mikor térül meg a befektetés, és mi fog történni utána? Összeszedtük önnek a válaszokat!

10 kW-os napelem rendszer árak


11 kW-os napelem rendszer ár

Szeretne többet megtudni a napelem rendszerekről és azok kiadásairól? Olvassa el cikkünket, amelyben a 11 kW-os napelem rendszer árán kívül egyéb hasznos információkat is megtudhat!

11 kW-os napelem rendszer ár


12 kW-os napelem rendszer ár – Ön is látni fogja, hogy megéri!

Ön is szeretné, hogyha energia- és környezettudatos módon tudná csökkenteni a kiadásait? Bejegyzésünkből a 12 kW-os napelem rendszer árakról is többet megtudhat!

12 kW-os napelem rendszer ár


14 kW-os napelem rendszer ár – hogyan kalkuláljon, amikor befektet?

Szeretne napelem rendszerbe fektetni, de nem tudja, hogy milyen kiadásokra számíthat? Olvassa el cikkünket és ismerje meg a 14 kW-os napelem rendszer kiadásait!

14 kW-os napelem rendszer ár