7 kW-os napelem rendszer árak: mennyi az annyi?

7 kW-os napelem rendszer árak: mennyi az annyi?

Amennyiben meghozta azt a nagyszerű döntést, hogy szeretné csökkenteni a költségeit azzal, hogy használja a napenergia adta lehetőségeket, felmerülhet Önben a kérdés, hogy vajon milyen méretű rendszerre van szüksége?

Emiatt nem kell aggódnia, ugyanis a napelem rendszer felszerelését helyszíni felmérés előzi meg, amelyben megállapítják, hogy a kiszemelt felület alkalmas-e a telepítésre.

És persze ez a felmérés azt is megmutatja, hogy pontosan mekkora napelem berendezés építhető az adott helyre.

Mire kell még figyelni a helyszín szempontjából?

A helyszín alkalmassága olyan tényezőktől is függ, mint a tetőszerkezet, az épület tájolása, a tető dőlésszöge.

Azért fontos ezekkel tisztában lenni, mert nagyon is számít, hogy hogyan érik a napsugarak a napelemeket.

Ugyanis ez északi és déli tájolású épületeknél változhat, tehát ez is befolyásolja a helyszínt és akár a mennyiséget is.

Az is kulcsfontosságú, hogy milyen a tetőszerkezet teherbírása, mert a teljes napelem rendszert el kell bírnia, és élettartamát tekintve is jó, ha párhuzamban vannak.

Egy másik kérdés, hogy milyen invertert válasszon.

Itt főleg azt kell figyelembe vennie, hogy most épp mekkora energiaigényű és milyen jellegű fogyasztói vannak és, hogyha ez változik, akkor csökkenni vagy inkább növekedni fog.

Szóval, milyen árakra is számíthatunk, ha 7 kW-os napelem rendszert telepítünk?

Szóval, milyen árakra is számíthatunk, ha 7 kW-os napelem rendszert telepítünk?

Azért, hogy egy hozzávetőleges költséget tudjunk mutatni, elmondjuk, hogy a 7 kW-os napelem rendszerre milyen árak vonatkoznak.

Azt azonban fontos hangsúlyozni, hogy ezek az árak nem egységesek, tehát a kivitelező minden napelem igénylőnek személyre szabott árajánlatot készít.

Ahogy azt említettük, attól is függ a napelem rendszerünk mérete, hogy mennyi energiára van szüksége a háztartásnak ahhoz, hogy kiszolgálja az elektromos igényeket.

Továbbá az is lényeges kérdés, hogy milyen típusú napelem rendszert szeretnénk telepíteni, és hogy milyen napelem paneleket szerelünk fel.

Tehát, számokban kifejezve egy ilyen méretű berendezés hozzávetőlegesen bruttó 2.400.000 és 2.900.000 forint körül jön ki.

Első ránézésre ez egy kicsit meredeknek tűnhet, de hosszú távon maximálisan meg fog térülni ez a befektetés.

És miért is éri meg napelem rendszert telepíteni?

A napenergia használatának népszerűsége sok szempontból ível felfelé, ennek köszönhetően egyre többen gondolkodnak benne, különösen az újépítésű házaknál.

A napenergiának, mint megújuló energiaforrásnak, az EU által létrehozott energia stratégiában is kimagasló szerepe van.

Azzal, hogy megújuló energiaforrások segítségével üzemelteti a háztartása áramfogyasztóit, Ön is hozzájárul a környezet megóvásához.

És az igazi hab a tortán, hogy a napelemek hosszú távon gazdaságosabbak is, tekintve, hogy a napenergiáért nem kell fizetni.

Az alkatrészek és a felszerelés ára körülbelül 8-10 éven belül térülhet meg, de maga a napelem rendszer évtizedekig termeli a napenergiát.

Hogyha foglalkoztatja a gondolat, hogy környezetbarát módszerrel lássa el az otthonát árammal, amivel ráadásul pénzügyileg is jól jár, akkor töltse ki űrlapunkat, hogy az Önhöz legközelebb eső partnerünk minél hamarabb felvehesse Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.