Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Bemutatjuk a LONGi Solar napelemeit!

Bemutatjuk a LONGi Solar napelemeit!

Ha Ön is már gondolkozik egy ideje azon, hogy napelemeket szeretne a házára, de még nem tudja, hogy mi lenne a legjobb választás, akkor ne aggódjon, mert hoztunk egy kis segítséget hozzá.

Valóban: a napelem telepítésének gondolata már önmagában is egy nagy lépés, viszont általában innen még hosszú út vezet ahhoz, hogy fel is kerüljenek a panelek a tetőre.

Ennek oka elsősorban az, hogy mindenki a legjobb szakembereket és a legjobb minőségű napelem rendszert szeretné, lehetőleg egy megfelelő ár-érték arányban, de ezeket megtalálni nem a legkönnyebb feladat.

Fontos a szakértelem, a megbízhatóság és az is, hogy milyen minőségű napelemekkel dolgoznak.

Éppen ezért, hogy segítsünk Önnek a döntéshozatalban, be szeretnénk mutatni a LONGi Solar napelemeit.

A LONGi Solar cégcsoport

A Xi’an LONGi Silicon Materials Corporation elnevezésű cégcsoport 2000-ben jött létre, a Kínában található Xian nevű városban; székhelye is itt található.

A cég a 2010-es évek óta folyamatos fejlődésre van ítélve: 2016-ban bővítették gyártási kapacitásukat egy Malajziában lévő szilícium gyárnak a felvásárlásával.

A rohamos léptekben fejlődő cég, 2017-ben nevet váltott Longi Green Energy Technology-ra, ugyanis megvásárolták Kína egyik legnagyobb napelem gyártóját, hogy további fejlődésük zökkenőmentes legyen.

A LERRI napelem gyártó felvásárlásával elképesztő mértékben megugrott a napelemeik gyártásai kapacitása: pontosabban a négyszeresére emelkedett.

Bevételeik állandó növekedése is azt mutatja, hogy a LONGi által gyártott napelemek egyre népszerűbbek, egyre nagyobb irántuk a kereslet, ami mára már odáig vezetett, hogy nevük szerepel a legnagyobb szilícium kristályból készült napelem gyártók listáján.

A LONGi Solar napelemei

A LONGi Solar napelemei

A cég azért is számít kivételesnek a napelemek piacán, mert egyetlen típusú napelemet gyárt, mégpedig a monokristályos változatot.

Ahhoz, hogy megértsük, miről is van szó, érdemes megismerni, mind a mono-, mind pedig a polikristályos napelemeket.

Az anyag, amiből készülnek gyakorlatilag ugyanaz: szilíciumot használnak mind a két esetben, azonban a gyártási eljárás már különbözik.

A polikristályos napelemek esetében az olvadt szilícium több részben válik szilárddá, míg a monokristályos napelemek esetében ez egy tömbben, kristályban történik meg.

Ennek is köszönhető az, hogy a monokristályos napelemek ára valamivel magasabb, mint a polikristályosoké, hiszen előbbi gyártási folyamata is bonyolultabb, ennél fogva pedig költségesebb is.

Ez elsőre elriaszthatja Önt is, de nem kell aggódni a magasabb költségek miatt, el is mondjuk, hogy miért!

A monokristályos napelemek előnye

Az egyik legnagyobb, vitathatatlan előnye a monokristályos napelemeknek a polikristályosokkal szemben, hogy működésbeli hatékonyságuk jobb.

Ez azt jelenti, hogy ha például egymás mellé teszünk két ilyen napelem panelt – tehát a körülmények ugyanazok -, akkor a monokristályos napelem lesz az, amelyik több áram előállítására lesz képes.

A tökéletes működéshez persze elengedhetetlen, hogy kellő mennyiségű napsütés érje a paneleket, ám ez nem csak a monokristályos panelekre igaz.

Ezért sem kell tehát megijedni attól, hogy az ilyen napelemek ára valamivel magasabb, ugyanis hatékonyságot tekintve jobban teljesít, így az ár-érték arányt tekintve már másabb a helyzet: ha több áramot termelnek a tetőre felszerelt napelemeink, akkor értelemszerűen mi magunk is jobban járunk.

A LONGi monokristályos napelemeinek gyártási technológiája

A LONGi monokristályos napelemeinek gyártási technológiája

A LONGi Solar napelemei azért is különlegesek, mert az úgynevezett PERC (Passivated Emitter and Rear Contact) technológiával készülnek.

A helyzet az, hogy ez egyáltalán nem egy új gyártási eljárás, ugyanis, már nagyjából 30 éve használják, azonban csupán nemrégen jutottak el oda a napelem gyártók, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

Az egyik legnagyobb előnye az ilyen napelemeknek, hogy képesek visszaverni az infravörös hullámokat is, amire egy hagyományos napelem nem képes.

Maga a PERC technológia azt jelenti, hogy egy dielektromos réteget helyeznek a napelemek azon részére, amelyet nem ér közvetlen napfény (tehát a hátuljára).

Ez azért jó, mert azt a fényt, ami alapvetően csak áthaladna a paneleken – tehát nem hasznosul -, ez a réteg képes mintegy „visszaverni”, „visszatükrözni”, így pedig hasznosulni tud.

Ebből pedig az következik, hogy a LONGi Solar által gyártott napelemek még nagyobb hatásfokkal tudnak működni, hiszen amellett, hogy monokristályos panelekről van szó, még a fényelnyelő és hasznosuló képességük is jobb.

Garanciát vállalnak a napelemeikre!

Garanciát vállalnak a napelemeikre!

Természetesen a LONGi Solar is garanciát vállal az általuk forgalmazott napelemekre, ráadásul nem is akármilyet!

Egy igazán különleges termékgaranciát nyújtanak, ami egyértelműen jelzi azt, hogy valóban rendkívüli hatékonysággal képesek működni a PERC technológiával készült, monokristályos napelemek – és persze azt is, hogy a LONGi is bízik ezekben a panelekben.

Ez alapján pedig a termékgarancia keretein belül vállalják, hogy a napelemek 12 éven keresztül maximális, vagyis 100%-os hatékonysággal működnek.

Továbbá egy 80%-os teljesítménygarancia is életbe lép, ami 30 évre szól.

Bizony, jól olvasta: három évtizedre!

Ez pedig azt jelenti, hogy a napelemek teljesítménye hosszú évtizedeken keresztül min. 80%-os hatékonyságú, így egészen biztos, hogy több generációt is ki tudnak majd szolgálni.

Önre is vár egy LONGi napelem rendszer!

Önre is vár egy LONGi napelem rendszer!

Bízunk benne, hogy ezzel a kis összefoglalóval a LONGi monokristályos napelemeiről, segíteni tudtunk Önnek a döntéshozatalban.

Ha felkeltette érdeklődését és Ön is szeretne egy évtizedekig stabilan és megbízhatóan működő napelem panelekből álló napelem rendszert otthonára, nem kell mást tenni, csak kitölteni az oldal alján lévő ajánlatkérő űrlapot, hogy megyei partnerünk fel tudja venni Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.