Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Napelem rendszer Kiskunfélegyházán – legyen Önnek is!

Napelem rendszer Kiskunfélegyházán – legyen Önnek is!

Egy napelem rendszernek számos előnye van, akár egy családi háznak, akár egy céges vagy önkormányzati épületnek szolgáltatja az energiát.

Talán nem is szükséges külön felsorolni ezeket az előnyöket, hiszen manapság már köztudott, hogy mennyivel környezet- és költségkímélőbb ez a módszer a nem megújuló energiaforrásoknál.

Nem véletlen, hogy országszerte, így például Kiskunfélegyházán is egyre többen választják a napelemeket, és mondanak búcsút a villanyszámláknak.

Miért éri meg Kiskunfélegyházán napelem rendszert telepíteni?

Az, hogy egy terület alkalmas-e napelem rendszer kiépítésére, sok tényezőtől függ.

Az épületek szintjén beszélhetünk a tető szerkezetéről, dőlésszögéről, az épület tájolásáról, de fontos figyelembe venni annak környezetét is – vagyis azt, hogy milyen árnyékoló tényezők zavarhatják a napelem rendszer működését.

Egy hegyekkel, dombokkal körülvett területen például lehetséges, hogy kevesebb napfény éri a rendszert, mint a sík Alföldön, ahol az évenkénti napsütéses órák száma is magasabb.

Mit is jelent ez tehát?

Azt, hogy az Alföld szívében elhelyezkedő Kiskunfélegyháza elsőrangú helyszín lehet bárkinek, aki napelem rendszer kivitelezésén gondolkozik.

A kedvező adottságokat persze sokan ki is használják: nem véletlen, hogy Kiskunfélegyháza az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő városa, ami a napenergia hasznosítását illeti.

Hogyan zajlik egy napelem rendszer kivitelezése Kiskunfélegyházán?

Első lépésként az Ön megyéjéhez (jelen esetben Bács-Kiskun megye) tartozó kivitelező partnerünk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Ezután a megbeszéltek alapján sor kerül egy helyszíni felmérésre, ahol a szakértők megállapítják, hogy az adott épület vagy terület alkalmas-e egyáltalán napelem rendszer telepítésére, és ha igen, akkor pontosan mekkorára lesz szükség.

A kivitelezés során azonban nem csak arra kell odafigyelni, hogy a napelem panelek megfelelőek legyenek.

Legalább ugyanolyan fontos szerepet tölt be a rendszer működésében az inverter: ez a szerkezet alakítja át az egyenáramot a számunkra hasznos váltóárammá, tehát ez semmiképpen sem egy olyan része a beruházásnak, amin érdemes spórolni.

Általánosságban elmondható, hogy napelem rendszer telepítése esetén érdemes mindenből a lehető legmagasabb minőséget választani, hiszen egy ilyen, hosszabb távon megtérülő befektetésnél csak így lehet biztosítani a lehető leghosszabb élettartamot és a problémamentes működést.

Mi van akkor, ha a későbbiekben bővítenénk a napelem rendszert?

Gyakran előfordul, hogy egy idő után valamilyen oknál fogva nagyobb rendszerre lesz szükség, mint ahogy azt a kivitelezéskor terveztük.

Háztartásoknál ilyen ok lehet például egy-egy nagyobb elektronikai cikk, esetleg elektromos autó vásárlása, de a nagyobb napelemes rendszereket futtató vállalatok, cégek életében is eljöhet az a pillanat, hogy a fejlesztés, bővítés mellett döntenek.

Ilyen esetben sem kell aggódni, hiszen a napelem rendszerek bővítése a legtöbb esetben kivitelezhető.

Ha azonban már tudjuk előre, hogy a későbbiekben ilyen terveink lehetnek, akkor érdemes erről szólni a kivitelezőknek, mivel így a bővíthetőséget is figyelembe tudják venni a rendszer telepítésekor.

Legyen Önnek is napelem rendszere Kiskunfélegyházán!

Legyen Önnek is napelem rendszere Kiskunfélegyházán!

Ha gondolkodik rajta, hogy kihasználná a napenergia nyújtotta remek lehetőségeket, itt az ideje belevágni!

Csatlakozzon Ön is a kiskunfélegyházi napelem-tulajdonosok egyre bővülő táborához, és tapasztalja meg személyesen is az előnyöket, amiket egy ilyen rendszer magában hordoz.

Kérjen tőlünk árajánlatot még ma, hogy a megyéhez tartozó kivitelező partnerünk felvehesse Önnel a kapcsolatot!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.