14 kW-os napelem rendszer ár – hogyan kalkuláljon, amikor befektet?

14 kW-os napelem rendszer ár – hogyan kalkuláljon, amikor befektet?

Amikor először felmerül, hogy egy 14 kW-os napelem rendszerbe kellene befektetni, valószínűleg mindenki elgondolkodik azon, hogy pontosan mi is tartozik bele az árba, hogyan jön ki a végösszeg.

Alapvetően az nagyban meghatározza a napelemes rendszer végösszegét, hogy milyen típusú, hány darab és mekkora teljesítménnyel bíró napelem panelből van felépítve a rendszer.

A másik lényeges „hozzávaló” az inverter, amelynél figyelembe kell venni a típust (teljesítmény nagysága, alkalmazható-e hibrid rendszerhez stb.), illetve, hogy van-e hozzá optimalizáló.

Ezenkívül lényeges még, hogy milyen típusú a tartószerkezet, mivel nem mindegy, hogy tetőre vagy földre telepített napelem rendszerről van-e szó.

A telepítés költségei pedig benne lesznek a végösszegben.

Milyen összegre lehet számítani?

Látható tehát, hogy mi mindentől függ egy 14 kW-os napelem rendszer ára – ezenkívül még számolni kell olyan változókkal, mint az euró árfolyam vagy az alapanyagok árának módosulása.

Mivel ez egy nagyobb méretű napelemes rendszernek számít, így itt már 4,8 – 6,6 millió forint közé eshet a végösszeg.

Ez persze korántsem egy fix intervallum, hiszen az előbb említett változók bármikor módosíthatják ezt.

Tény és való, hogy ez hirtelen túl drágának tűnik, de abba is bele kell gondolni, hogy ez egy hosszútávú befektetés, ami már az üzembehelyezést követően elkezd megtérülni.

Ezt is jó, ha tudja…

Ezt is jó, ha tudja…

És azt is hozzá kell tenni, hogy a rendszer azután is még évtizedekig működőképes marad, hogy az ára már megtérült.

Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a villanyszámlát spórolhatod meg ilyen módon, hanem akár az elektromos fűtésrendszered áram szükségleteit is elláthatod.

Sokan attól is tartanak, hogy a napelem rendszer néhány évvel a telepítést követően esetleg meghibásodik, és ezáltal használhatatlanná válik.

Ettől azonban nem kell félni, hiszen mind a kivitelező, mind a gyártó biztosít garanciát a fotovoltaikus rendszerre.

Ezenkívül a karbantartási kiadások is minimálisak, mivel nincsenek olyan alkatrészek a napelem rendszerben, amelyek könnyen meghibásodnak.

Így áll össze egy árajánlat!

Egy árajánlat elkészítéséhez fontos, hogy minden szükséges információ össze legyen gyűjtve.

Ehhez szükség van egy előzetes helyszíni felmérésre, ahol olyan adatokat kérnek, mint az éves átlag áramfogyasztás, milyen állapotban van a tető, megfelel-e a mérete a napelem rendszer felszereléséhez.

Amit még megvizsgálnak, az az, hogy milyen az épület tájolása, ami a napelemek hatékony működése szempontjából egy fontos információ (többnyire a déli tájolás szokott a legjobb lenni).

Egy helyszíni felmérés során vizsgálják meg azt is, hogy az ingatlan közelében van-e olyan fa, épület vagy más tényező, amely esetleg árnyékot vethet a panelekre, ezzel befolyásolva a hatékonyságukat.

Igényeljen Ön is napelem rendszert!

A napenergiát használók tábora egy nagyobb!

Ne késlekedjen, töltse ki űrlapunkat, hogy az egyik partnerünk minél előbb felvehesse Önnel a kapcsolatot, és csatlakozzon a napelem rendszer tulajdonosokhoz!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

3 kW-os napelem rendszer árak

Napelem telepítésén dolgozik? Ha igen, akkor mindenképpen olvassa el cikkünket, melyben megmutatjuk, mennyibe kerül a 3 kW-os rendszer, és mik befolyásolják az árat!

3 kW-os napelem rendszer árak


4 kW napelem rendszer árak – ezek a befolyásoló tényezői

4 kW-os napelem rendszer telepítésén gondolkozik? Tudja, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie az épületnek ahhoz, hogy ez kivitelezhető legyen?

4 kW napelem rendszer árak – ezek a befolyásoló tényezői


Mitől függ egy 5 kW-os napelem rendszer ára?

Vajon mennyire magas egy 5 kW-os napelem rendszer ára? És mik azok a tényezők, amik érdemben befolyásolhatják ezt az árat? Kattintson, ha Ön is ekkorában gondolkodik!

Mitől függ egy 5 kW-os napelem rendszer ára?


Egy 6 kW-os napelem rendszer ára – és amiből összeáll!

Mennyi lehet egy 6 kW-os napelem rendszer ára, és mi mindenre lehet jó egy ilyen méretű összeállítás? Ha Önt is érdekli, akkor olvasson tovább, ugyanis ennek járunk utána!

Egy 6 kW-os napelem rendszer ára – és amiből összeáll!


7 kW-os napelem rendszer árak: mennyi az annyi?

Megfelelő a 7 kW-os napelem rendszer a háztartásomhoz? Milyen költségekkel jár a telepítése? Egyáltalán, mitől függ, hogy mekkora napelem rendszert érdemes építeni?

7 kW-os napelem rendszer árak: mennyi az annyi?


8 kW-os napelem rendszer árak – mi alapján állítják össze az árajánlatot?

Mi történik a napelem rendszer telepítését megelőző ingyenes felmérésen? Nagyjából milyen költségekkel kell számolni egy 8 kW-os berendezésnél? Cikkünkből mindezekre választ kaphat!

8 kW-os napelem rendszer árak


10 kW-os napelem rendszer árak

10 kW-os napelem rendszer: biztosan ekkorára van szükségem? És ha igen, mennyibe fog kerülni? Mikor térül meg a befektetés, és mi fog történni utána? Összeszedtük önnek a válaszokat!

10 kW-os napelem rendszer árak


11 kW-os napelem rendszer ár

Szeretne többet megtudni a napelem rendszerekről és azok kiadásairól? Olvassa el cikkünket, amelyben a 11 kW-os napelem rendszer árán kívül egyéb hasznos információkat is megtudhat!

11 kW-os napelem rendszer ár


12 kW-os napelem rendszer ár – Ön is látni fogja, hogy megéri!

Ön is szeretné, hogyha energia- és környezettudatos módon tudná csökkenteni a kiadásait? Bejegyzésünkből a 12 kW-os napelem rendszer árakról is többet megtudhat!

12 kW-os napelem rendszer ár


14 kW-os napelem rendszer ár – hogyan kalkuláljon, amikor befektet?

Szeretne napelem rendszerbe fektetni, de nem tudja, hogy milyen kiadásokra számíthat? Olvassa el cikkünket és ismerje meg a 14 kW-os napelem rendszer kiadásait!

14 kW-os napelem rendszer ár