Mitől függ egy 5 kW-os napelem rendszer ára?

Mitől függ egy 5 kW-os napelem rendszer ára?

Egy napelem rendszer kétség kívül kiemelkedően hasznos tud lenni akár egy háztartás, akár egy vállalkozás számára, hiszen ezzel az okos befektetéssel hosszú távon hihetetlenül sok költséget lehet megtakarítani.

Ám mielőtt bárki is elkezdene ekkora- vagy akkora rendszerrel számolgatni, nagyon fontos leszögezni: a PV rendszert az igényekhez kell igazítani, így a szükséges méretét ez határozza meg!

Azaz ha Önnek akkora a fogyasztása éves szinten, ami meghaladja egy 5 kW-os rendszer termelését, úgy a termelés elégtelen lesz, és jócskán kitolódik a megtérülés.

Ám ha egy ilyen teljesítmény kellemesen lefedi az elfogyasztott energiát, akkor természetesen elképzelni sem lehetne ideálisabbat!

Ezek után persze felmerül a kérdés: egy 5 kW-os napelem rendszer ár tekintetében mennyire megterhelő?

Mire elég egy 5 kW-os napelem rendszer?

A kérdésre a válasz teljes mértékben attól függ, hogy mekkora az általunk elfogyasztott energia mennyisége.

Ha valahol sok a nagyteljesítményű fogyasztó, például ipari gépek, ott vélhetően egy 5 kW-os rendszer nem lesz képes teljes egészében megtermelni a működtetésükhöz szükséges áramot.

Ám ha például csak egy irodát vagy klímaberendezéseket üzemeltet róluk, máris sokkal nagyobb az esély a kiváltásra!

Éppen ezért fontos az előzetes felmérés, illetve pontos kalkuláció, hiszen enélkül csupán szerencse kérdése lenne, mekkora hányadát elégítené ki a rendszer az Ön igényeinek.

Ám szerencséje van, hiszen szakértő kivitelező partnereink a helyszíni felmérést ingyenesen végzik, így Ön semmit nem kockáztat, ha árajánlatot kér!

De mekkora valójában egy 5 kW-os napelem rendszer ára?

De mekkora valójában egy 5 kW-os napelem rendszer ára?

Sajnos ezt előre lehetetlen pontosan megadni, több okból is.

  • Befolyásolják a helyi adottságok, ugyanis a jobb működés érdekében előfordulhat, hogy több napelem panel okosabb elosztása lesz szükséges.
  • Nem mindegy továbbá, hogy van-e lehetőség tetőre szerelni a napelemeket, vagy a szükség megkívánja a földi tartószerkezetet.
  • És az is sokat nyom a latban, hogy milyen márkájú és típusú, mekkora teljesítményű panelekkel, inverterrel, egyéb tartozékokkal készül a rendszer.
  • Ezeken felül befolyásolja még az árat a kivitelező díjszabása is, ami cégenként teljesen eltérő lehet.

Összességében azt lehet mondani, hogy egy 5 kW-os napelem rendszer ára körülbelül 1 900 000 és 2 300 000 forint körül van, ám, mint ahogy említettük, mindenféle pontos adat és felmérés nélkül előre lehetetlen végső összeget mondani.

Így ezek csak durva becslések, Önnek semmiképpen sem javasoljuk, hogy ezekkel az értékekkel már komolyabban kalkuláljon!

Ha érdekli egy 5 kW-os napelem rendszer ára, kérjen ajánlatot!

Egy 5 kW teljesítményű napelem rendszer képes lehet jelentősen csökkenteni az Ön költségeit, vagy akár teljesen kiváltani a villanyszámla jelentette rezsiterhet attól függően, hogy mik az Ön céljai!

Legyen akár vállalkozó, akár magánszemély, egy ilyen PV rendszer minden esetben jó befektetést és biztos megtérülést jelent!

Szakképzett és felkészült tervező-kivitelező partnereink csak az Ön jelentkezésére várnak, és a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot a további lépésekkel, részletekkel.

Töltse hát ki árajánlatkérő űrlapunkat, és váljon Ön is minél hamarabb boldog, elégedett 5 kW-os napelem rendszer tulajdonossá!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.