8 kW-os napelem rendszer árak – mi alapján állítják össze az árajánlatot?

8 kW-os napelem rendszer árak – mi alapján állítják össze az árajánlatot?

Tudta, hogy a napelem rendszer telepítése előtti ingyenes felmérés során milyen szempontokat vizsgálnak?

Annyira nem hosszú a lista a napelem rendszer építésének kritériumairól, de azért van néhány különösen fontos feltétel, aminek meg kell felelni.

Nem mindegy például, hogy az épület tájolása, a tető dőlésszöge és szerkezete hogyan van kialakítva.

Arra is figyelni kell, hogy a házon vagy a környezetében vannak-e olyan fák, épületek stb., amelyek árnyákot vethetnek a napelem panelekre, hiszen ezek is csökkenthetik a teljesítményt és a hatékonyságot.

A helyszíni felmérést épp ezért szükséges nagyon körültekintően és alaposan elvégezni a telepítés előtt, hogy a panelek felszerelése már gördülékenyen történjen.

Ezenkívül Önt fogjuk még megkérdezni, hogy milyen áramfogyasztókat használ általában, illetve szeretné-e ezek számát bővíteni, mint például klíma, bojler stb. beszerelése.

De ha az előbb említett tényezők rendben vannak, akkor semmi akadálya, hogy elkezdődjön az Ön otthonában is a napelem rendszer telepítése.

Milyen árakra számíthat, ha 8 kW-os napelem rendszert igényel?

Nem igazán lehet egy konkrét árlistát összeállítani, hiszen ahogy háztartások, úgy a napelem rendszerek és azok árajánlatai is különbözőek.

Általában a végleges árajánlatot a helyszíni felmérést követően lehet kiállítani.

Ezt az árat a panelek mennyisége mellett a típus is meghatározza, mivel a különböző gyártóknál eltérhetnek a költségek.

Hozzávetőlegesen, egy 8 kW teljesítményű berendezés építése 2.800.000 és 3.200.000 forint környékére esik.

Ez az ár tartalmazza a felszerelés munkadíját, illetve a napelem rendszer alkotórészeit is, vagyis az invertert, a napelem paneleket, a kábeleket és a tartószerkezetet.

Garancia tekintetében a gyártók és a kivitelezők többsége is, igaz, lehet köztük némi különbség, vállal garanciát a termékeire vagy vállalja a javítást.

Ettől függetlenül kicsi a valószínűsége annak, hogy igénybe kelljen venni a garanciális szolgáltatások valamelyikét, mivel nincsenek olyan tartozékok vagy kellékek, amelyek sérülékenyek lennének.

Mi mindent nyerhet egy napelem rendszerrel?

Mi mindent nyerhet egy napelem rendszerrel?

Ami talán a legfontosabb érv a napelem rendszer mellett az az, hogy megújuló energiaforrásként nagyban hozzájárul a környezetvédelemhez.

A napenergia használata az Ön számára segíthet elérni az alacsony villanyszámlát, sőt körülbelül 8-10 éven belül szinte teljesen függetlenné válhat az áramszolgáltatójától.

Momentán Magyarországon a hálózatba visszatápláló rendszereket használják többnyire, amellyel akár a megtermelt többlet zöldenergiát eladhatja a szolgáltatónak.

Ez a másik irányba is működik, tehát ha valami miatt (például kevés a napsütéses órák száma) nem termelődik elég napenergia, akkor Ön is vehet energiát a szolgáltatótól.

Ennek az oda-vissza módszernek hála, akár búcsút is inthet az év végi villanyszámlának!

A megújuló energiaforrások alkalmazása már nem a jövő ígérete.

Akár Ön is élhet a napelem rendszer adta lehetőségekkel, ezzel is hozzájárulva a felelősségteljes energiastratégia kialakításához.

Amennyiben szeretne többet megtudni a napelem rendszerekről vagy, már el is döntötte, hogy belevág a napenergia projektbe, töltse ki az űrlapunkat!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.
Szeretne
visszahívást?
Az adatvedelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.